Direktlänk till inlägg 3 augusti 2010

Mission completed! Kalmar Triathlon 3,86km simning - 180,2 km cykling-42,195 km löpning

Av TriMaster - 3 augusti 2010 14:23

Ok, ok, det var mycket tyst ett tag. Ett långt tag. Det var många orsaker till det men tar för lång tid att förklara. Jag har i alla fall bestämd mig att fortsätta att skriva här. Kanske lite mer regelbundet, lite mer fokuserad.
Det har snart gått tre dagar efter åter en målgång vid Kalmars Ironman. Min bästa tid sedan 14 år! Jag hade en plan innan, utstuderad i detalj och den genomfördes så pass bra att fram till km 28 var avvikelse 2:07 min, till slut tappade ytterligare 10 min. Men so what! Ännu en tävling som gav en extra kick då jag fick en extra kick av att den egna planen fungerade.

Ute på banan möte jag många som jag ändå undrade om de hade en tydlig plan vad de skulle göra. Jag vet så klart inte men jag undrar ändå: Har man alvarligt tänkt sig att cykla avsiktligt 180 km med en gnisslande kjedja eller en kedja som hoppar? En växel kan börja krångla under ett lopp, det händer (tom på Tour de France ;-) ) men en kedja tappar inte all olja under en regnfri dag.

Deltagarna verka över lag mycket väl förberedda i form av fysiskt träning. Men det finns andra aspekter.

t.ex vattnet hade 16 grader. Det är kallt speciellt när man utsätter huvudet för denna vattentemperatur i långt över en timme. Det kan bl.a påverka balanssinnet och välmående. Man kan förbättra denna situation avsevärt med en neoprenluva. Men jag såg inte många vid starten som hade en. Jag testade mina bägga två vilken som skulle passa bäst. Under simningen tyckte jag aldrig att det var kallt, - men det var det absolut under torsdagen vid test av originalbanan. Och på fredag var det vågor så att man långt ute delvis inte såg piren som vi simmande runt vid tävlingsdagen.

Jag är ingen elittriatlet. Det finns vid varje tävling många i resultatlistan före mig. Men jag har varit med länge och skaffade mig en viss erfarenhet som kanske en och annan är intresserad av att ta del av. Kanske vill du själv någongång i framtiden köra din första Ironman eller vill förbättra din tid. Alla kan blir bättre. Alla! Fördelen med triathlon är att det finns alltid något man kan förbättra.

Synpunkter är alltid välkomna.

En längre analys om loppet kommer senare.

 
 
Ingen bild

gnisslande kedjan

11 augusti 2010 19:34

Det regnade på torsdagen väldigt intensivt och då var jag tvungen att åka till cykelaffären och köpa slang. Konsekvens:
+1 slang och
-mycket olja.

Varför cykla till affären? Säkerställa att man får rätt storlek på slangen (finns flera storlekar?).

Smart? Dålig planering ja, men säkerställde att jag skulle kunna hantera en punktering och därmed att kunna fullfölja loppet. Hade olja med mig att olja kedjan, men glömde det i all hast vid starten. Dålig planering? Ja! Men i mål kom jag iaf :)

TriMaster

15 augusti 2010 14:58

Hej "gnisslande kedjan",
hoppas att du inte känner dig "trampat på tårna". Du var faktiskt inte den enda som hade en högljudande kedja, även några i eliten.
Vad jag vill peka på att en Ironman har väldigt många aspekter och mycket kan gå fel, men med övning och rutin så kan man eventuell undvika antalet öden. Kul att du tog dig i mål och hoppas du fick mersmak.
Fattas fortfarande min rapport från loppet. Men den ska komma. ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TriMaster - 24 augusti 2010 20:13

Snittpuls de senaste 11 timmar: 62 .... och då var dagen rätt hektiskt. Nej, nej, nej, mitt jobb är inte alls för lugnt just nu ... tvärtom det händer massor med spännande saker ... kan det vara så att man mot slutet av säsongen börjar att komma i fo...

Av TriMaster - 18 augusti 2010 22:08

att "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." Är inte det just vad många förvänta sig när de träna. Springa om och om "sin runda" och hoppas att de ska blir en bättre löpare. Inom Golf gör man ju inte så,...

Av TriMaster - 17 augusti 2010 21:50

"Om man ska blir riktigt bra på något, måste man vara besatt".   Vad händer om man är åtminstone hängiven? ...

Av TriMaster - 15 augusti 2010 13:44

Igår var det midnattslopp i Stockholm. 21000 löpare, joggare, gångare, spexare. I början var det tänkt att slå min tid från i fjol då man kunde lägga upp en annan taktik, se till att placera sig bra i startgruppen, kommer med så klart i 1b eller 1c. ...

Av TriMaster - 21 februari 2010 11:25

En del som frågar lite oftare och flera gånger "Varför?" har redan misstänkt det sedan ett tag andra hakar nu på i strid ström. There is something wrong with the runningshoe industry. Som försökskaniner vandrade vi varje år till vår sportaffär för ...

Presentation

Omröstning

Vem är du?
 Kvinna, första besök
 Kvinna, återkommande besök
 Man, första besök
 Man, återkommande besök

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards