Direktlänk till inlägg 7 september 2009

Och hur var säsongen?

Av TriMaster - 7 september 2009 21:24

Hur fungerade träningen?

Nästa 40% ökning av träningsmängd låter ju mycket men då får man inte glömma att jag jämnför med ett sagolik låg nivå förra säsongen.

Hur gick det med ditt mål att tränar dagligen en timme?

Det gick inte alls. Kom lite mer än halvvägs. Jobbet var väl huvudursaken att det blev mindre, och sen dålig planering.

Nöjd med dina säsongsmål?

Det stora målet Kalmar var rent resultatmässigt ett fiasko. Bara några få minuter bättre än i fjol. Men med hänsyn till att jag käckade antiinflamatoriskt så sent som ett par dagar innan och att jag 10 dagar innan inte ens kunde springa 100m utan smärtor så är jag faktiskt ganska nöjd. Kroppen var ganska groggy efter medicineringen och sa ifrån efter ca. 2/3 på cyklingen, fram till dess höll tidtabellen förvånansvärt bra.

Några andra highlights?

Definitivt löpningen. Läste under sommaren boken ”Born to run” som gav helt klart en nytändning i löpning. Testade en hel del nya saker för att förbättra min löpteknik och slutligen tempot. Fivefingers kommer till använding ännu mera framöver.

Resultatmässigt?

Maran och Xtremrun. Fortfarande inte några tider som man vill ha diplom för men när körde man en Maran så avslappnad att man bara under 3 – 4 km kände sig något trött?

Xtremrun gav mersmak att eventuell våga sig fram till terrängsträckor längre än maraton.

Triathlon är väl också cykling och simning?

Tycker inte att jag blivit sämre på cykling men ja, där kommer jag se över fördelningen av enheter.

Simning?

Kan vi prata om något annat? Fast det känns så att med en rimlig insats kunde man faktiskt kapa lätt 10 min på ironmandistansen och man skulle vara mindre trött på cykeln. Längre framme är man på köpet.

Dina planer för 2010?

Nya prylar J  och resten är hemligt. Nej, skämt åt sidan. Principiellt vill jag komma närmare målet 1h träning / dagen. Med rätt upplägg kan man kommer mycket långt. Det blir förmodlingen ett riktig träningsläger 7 – 10 dagar, eventuellt ett till redan under vintern. Antagligen kommer jag köra även en Ironman till innan Kalmar. Annars ca. 20 tävlingar igen mest kategori B och C. Maran ska jag pressa tiden en ordentlig bit till.

Till vadå?

Som det sagts någongång:” Keep you top goal secret and surprise everybody”

Lycka till för kommande säsongen och tack för samtalet!

Tack själv!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TriMaster - 24 augusti 2010 20:13

Snittpuls de senaste 11 timmar: 62 .... och då var dagen rätt hektiskt. Nej, nej, nej, mitt jobb är inte alls för lugnt just nu ... tvärtom det händer massor med spännande saker ... kan det vara så att man mot slutet av säsongen börjar att komma i fo...

Av TriMaster - 18 augusti 2010 22:08

att "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." Är inte det just vad många förvänta sig när de träna. Springa om och om "sin runda" och hoppas att de ska blir en bättre löpare. Inom Golf gör man ju inte så,...

Av TriMaster - 17 augusti 2010 21:50

"Om man ska blir riktigt bra på något, måste man vara besatt".   Vad händer om man är åtminstone hängiven? ...

Av TriMaster - 15 augusti 2010 13:44

Igår var det midnattslopp i Stockholm. 21000 löpare, joggare, gångare, spexare. I början var det tänkt att slå min tid från i fjol då man kunde lägga upp en annan taktik, se till att placera sig bra i startgruppen, kommer med så klart i 1b eller 1c. ...

Av TriMaster - 3 augusti 2010 14:23

Ok, ok, det var mycket tyst ett tag. Ett långt tag. Det var många orsaker till det men tar för lång tid att förklara. Jag har i alla fall bestämd mig att fortsätta att skriva här. Kanske lite mer regelbundet, lite mer fokuserad. Det har snart gått tr...

Ovido - Quiz & Flashcards